Finnes det noen kur mot denne destruktive oppførselen som kan holde deg fanget i gamle mønster selv om bevisst ikke ønsker å være der? Denne artikkel kan hjelpe deg å forstå hva som skjer.

 

Når han var en liten gutt, så sverget Karl at han aldri skulle bli som hans far – fraværende, kritisk og følesesmessig kald. Allikevel, 30 år senere, så tar han seg selv i å konstant kritisere sønnen sin for de minste ting.

Elise elsker jobben sin og kommer godt overens med sin sjef. Den eneste steinen i skoen er at hennes sjef verdsetter punktlighet og Elise klarer bare ikke å komme i tide til noe, om det er avdelingsmøte eller ett prosjekt som skulle vært ferdig i sist uke.

Selvsabotasje “gjemmer seg inni oss og setter spikermatter på den nye veien vi velger å gå”.

Hvis det er noe du virkelig ønsker å oppnå i livet ditt, samme hva det er, så er det ett spørsmål som er avgjørende. Her er det: Er jeg interessert i å gjøre endringen, eller er jeg villig til å gjøre alt som trengs for å nå det målet? Hvis du bare er interessert, så vil du gjøre endringen, men etter en viss tid har gått så begynner du å sabotere deg selv med blant annet unnskyldninger og ”feil” prioritering. Sakte men sikkert er du tilbake til gamle vaner, reaksjoner og handlingsmønster. Det finnes flere grunner.

  • Det kjennes “trygt” ut å heller gjøre det man alltid har gjort.
  • En ubevisst frykt for å feile, eller frykt for å ikke bli ulikt av mennesker i livet vårt.
  • Ubevisst/bevisst er det en følelse av at man ikke fortjener endringen/målet.
  • Det er for mange fordeler med den gamle vanen/mønsteret. Noen vil si “det er jo ingen fordeler å forsette med dette.” Jo det er det, hvis ikke hadde du endret deg konsekvent.

Som sagt, disse sperrene sitter dypt og styrer oss uten vi er bevisste på det. Det er til stor nytte å jobbe sammen med en terapeut eller coach som kan sakene sine og vil hjelpe deg å bli kvitt disse ”spikermattene”.

Ett annet viktig spørsmål å spørre seg selv om er hva selve drivkraften i å nå målet/endringen er:

  • HVORFOR?
  • Hvorfor ønsker jeg endringen? Hva vil det gi meg?
  • Hva er den aller viktigste grunnen, og hvorfor det så viktig?

Så er du interessert eller villig til å gjøre alt som trengs? Når du er villig til å gjøre alt som trengs for å nå målet ditt så stiller du deg inn på en helt annen modus. Du er villig til å trosse ”frykten” din. Du er villig til å gi slipp på gamle ”fordeler” med den gamle måten å være på. Du er villig til å prioritere tiden din effektivt. Du er villig til å planlegge fremover. Du er villig til å finne løsninger eventuelle utfordringer du kan møte på veien. Du er villig til å gi slipp på personer eller jobb som tapper deg for energi. Du er villig til å gi slipp på unnskyldninger som ikke støtter deg. Du er villig til å ta 100% ansvar for deg selv og dine valg. Du er villig til å tilnærme deg mer kunnskap som vil ta deg raskere til målet ditt. Du er villig til å gjøre det som trengs, som om det ikke fantes noe annet alternativ! Da er du innstilt på å nå målet ditt! Og da vil du kunne identifisere spikermattene på veien før du treffer dem. De fleste gangene kjører du snarveier hvor spikermattene ikke er lagt ut engang.

Du trenger ikke å vite nøyaktig hvordan du skal klare å nå målet ditt, det eneste du trenger å vite er hva målet er, hvorfor du vil ha det, og være 100% villig til å nå det. Det er som å kjøre i tett tåke der du ikke ser mer enn en meter fremfor deg. Du vet hvor du skal og hvorfor du skal dit og du er villig til å utfordre tåken selv om det er litt skummelt. Fordi du er bestemt å for å komme frem! Så du kjører og du kommer frem akkurat der du hadde bestemt deg for til slutt. Hvorfor kom du frem? Jo fordi du var bestemt på å fortsette i retningen mot målet ditt uansett hvor tett tåken var.

Når jeg var på cruise i Karibien i vinter spurte jeg kapteinen; ”hva skjer om det kommer orkaner som herjer på reiseruten, snur dere eller stopper dere og venter til det går over?” Kapteinen svarte; ”nei da kjører vi bare rundt orkanen. Det tar litt lenger tid, men vi kommer alltid frem til destinasjonen.”

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *