Karl er en kar med mye viljestyrke, men en ting han ikke klarer er å gå ned i vekt. Han spør seg selv gang etter gang “hvorfor får jeg ikke dette til. Hvorfor skal jeg aldri klare dette. Hvorfor klarer andre å gå ned i vekt men ikke jeg?” Det Karl ikke er klar over er at han programmerer hjernen til å holde seg i tilstanden av å “ikke klare det” Hvorfor?

Mennesker påvirker seg selv konstant med tanker. Det er naturlig for det bevisste sinnet å sammenligne, analysere, kritisere, og stille spørsmål. Det meste av tenkingen består av spørsmål man stiller seg selv, og svarene man gir seg selv. Spørsmål du stiller deg selv, og svarene du gir deg selv påvirker din sinnstilstand, og mest av alt så påvirker de hvordan du opplever deg selv og livet ditt. Det påvirker følelser som kjærlighet, frykt, glede, kreativitet, lav selvtillit, etc. Det å bli bevisst på dette nå kan gjøre positive endringer i ditt liv.

Mange mennesker blir overrasket når de oppdager hvor mange negative spørsmål de stiller seg selv daglig. For eksempel ”Hvorfor klarer jeg ikke dette?” For å svare på det spørsmålet så antar du automatisk at dette er noe du ikke klarer. Og hjernen begynner å lete etter alle svarene til hvorfor du ikke klarer det. Svar som; ”Jeg er ikke smart nok. Jeg er ikke sterk nok. Jeg er dum, etc.” Og disse svarene vil ikke hjelpe på hverken selvfølelsen, selvtilliten, eller humøret. Og det du fokuserer på får du mer av. Når du stiller deg selv spørsmålet isteden; ”Hvordan kan jeg klarer dette?” Da begynner både det bevisste sinnet og det ubevisste sinnet å lete etter svar og ideer på hvordan du skal klare dette.

La meg ta ett eksempel. Astrid er midt i en konflikt på jobben. Når arbeidsdagen er ferdig så forsetter hun konflikten i hodet sitt, som igjen skaper ubehagelige følelser. Plutselig bestemmer hun seg for ”nå må jeg la være å tenke på dette”. ”Jeg må la være å tenke på det som ble sagt”. Jeg kan ikke gjøre noe med denne konflikten nå” Jeg er lei av at tankene mine kverner hele tiden”. De samme tankene blir bare sterkere og Astrid blir mer og mer frustrert. Hva er det som skjer her? Jo, det som skjer er at det eneste Astrid fokuserer på er konflikten. Ja, hun sier til seg selv at hun ikke vil tenke på den lenger, at hun må legge den vekk. Men hennes ubevisste sinn er ikke logisk, derfor forstår den ikke forskjellen på ja, nei og ikke. Å hennes tanker/ord er fokusert på det hun IKKE vil ha. I denne sinnstilstanden så er ikke Astrid i stand til å oppnå det hun innerst inne ønsker, som er en løsning på konflikten. Å finne en løsning på ett problem imens man
fokuserer på problemet er ikke mulig. Problemet vil bare få ett større fokus, og derfor vil det oppta enda mer tid, krefter og energi fra henne.

Det handler om å stille seg selv gode spørsmål. Når du fra nå av begynner å stille deg selv gode spørsmål så vil kvaliteten av tankene og følelsene dine endre seg meget raskt. Hvis Astrid hadde spurt seg selv;

  • Hvordan kan jeg løse denne konflikten? Hva er det jeg egentlig ønsker å oppnå?
  • Hvordan kan jeg på den lettest mulige måten oppnå det?

Selv om Astrid bruker ordet konflikt, så er hun allikevel fokusert på å finne en løsning, hun slutter å skylde på motparten, og hun tar ansvar for seg selv! Når du stiller deg selv gode spørsmål så setter du deg selv i en enorm kraftig og ressurssterk tilstand. Ditt ubevisste sinn har løsningen. I det øyeblikket Astrid tar ansvaret så innser hun at hun kan endre på denne situasjonen. Og det viktigste av alt, fokuset blir positivt, for hun har valgt å fokusere på det hun vil ha (ikke på det hun ikke vil ha).

  • Fra nå av så kan du gjøre en ting som vil endre kvaliteten på dine spørsmål til deg selv. Bytt ut hvorfor med hvordan.

Hvordan kan jeg gå ned i vekt? Hvordan kan jeg lære ett nytt språk? Hvordan kan jeg få tid til trene? Hvordan kan jeg føle meg gladere? Hvordan kan jeg hjelpe andre mennesker enda mer? Hvordan kan stille meg selv gode spørsmål fra nå av?

Still dårlige spørsmål, og få dårlige svar og en dårlig tilstand. Still deg selv gode spørsmål føl deg bra.

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *