Hypnoterapi

Hva hypnoterapi ikke er.. Noen mennesker forbinder hypnoterapi med noe skummelt der man mister hele kontrollen over deg selv og noen kan overtale deg til å gjøre dumme ting, eller at du sovner og ikke husker hva som har skjedd. Denne forestillingen har nok kommet fra filmer, bøker, media eller tv-program. Faktum er det motsatte. Du er helt bevisst på hva som skjer rundt deg og med deg. Du er helt bevisst på dine tanker og hva som blir sagt.

Så hva er hypnoterapi da? Moderne Hypnose brukt i behandling. Det er en helt naturlig tilstand. Det er en tilstand er i flere ganger daglig. Har du noen gang vært helt oppslukt i en spennende bok eller en film? Drømt deg vekk i en god låt? Har du noen ganger kjørt bil og kjørt forbi avkjørselen din? Oppslukt av TV’en, eller en hobby? Har du vært så dypt inni en dagdrøm at du ikke har fått med deg det som skjer rundt deg? Alt dette er en tilstand der din underbevissthet “lytter”. Altså en helt naturlig tilstand. En hypnoterapeut bruker ord og språk for å fremkalle denne avslappende tilstanden der det bevisste sinnet og det ubevisste sinnet begynner å samarbeide.

Det bevisste og ubevisste sinnet må samarbeide
For når de gjør det så slipper du kampen det kan være å gjøre en endring. F.eks. når en person som vil gå ned i vekt på en eller annen måte alltid saboterer seg selv med å spise for mye søtt, la være å trene osv., selv om personen har ett stort ønske om endring. På samme måte med røykeslutt. En del av mennesker vil, en annen del jobber i mot. Med hypnoterapi så får vi det bevisste sinn og ubevisste sinn til å samarbeide, sånn at endringer kan skje naturlig.

Det bevisste sinnet er logikken Det ubevisste sinnet er følelser og automatiske reaksjonsmønster. Når disse to delene går i samme retning, det er da man merker at endring skjer enkelt. Tenk på ditt ubevisste sinn som en hage, med den mest fruktbare jorden du kan tenke deg. Problemet er at ALT som slipper inn der vokser, ikke bare fine planter og blomster som f.eks. godt selvbilde, trygghet og livsglede, men også ugress som uvaner, misunnelse, sinne, lavt selvbilde osv.

Med hypnose river man opp ugresset fra roten og kaster det, og deretter sår man nye frø som Du ønsker skal vokse å spire. Lytt til dette intervjuet med legen i Hemne kommune i Sør-Trøndelag som bruker hypnoterapi på sine pasienter.