Som nysertifisert EFT terapeut satt jeg der med en dame i 50 årene som jeg kaller for Stine. Hun fortalte om tannlege besøket hun hadde når hun var 6 år gammel som påvirket henne stort den dag idag. “Jeg må gjøre noe med dette nå, for jeg tenker på dette hver eneste dag, bokstavelig talt” forteller hun meg. Oi, i 44år har hun båret på dette minne. Det som skjedde var at hun ble holdt fast av tannlegeassistenten for å borre ett hull. Hun ble holdt fast på skuldrene og trykket ned i stolen og tvunget til å gape opp. I det tannlegen begynner å borre kjenner denne lille jenten en enorm smerte og skriker for full hals. Legen stopper borringen og merker at kjølevannet som skal hindre borren i å bli overopphetet har sluttet å virke. Dette førte til at jenta ble forbrent inni munnen.

Stine hadde tannlegeskrekk. Forståelig? Vi begynte å jobbe med dette og EFT var ett helt naturlig valg av verktøy å bruke (EFT er svært virknignsfullt på store og små traumatiske opplevelser). Jeg registrerte på kroppsspråk og ansiktsutrykket til Stine, at denne hendelsen påvirket henne sterkt enda. Vi begynte å tappe på meridianpunktene mens vi fokuserte på hendelsen med å bruke ord og setninger som beskrev tanker og følelser rundt det som skjedde. Det var masse frykt, sjokk, tristhet og sinne som kom i fra blant annet det å ikke ville borre, det å bli holdt nede + borren som gikk varm. I det vi jobbet kunne hun kjenne trykket av hendene til tannlegeassistenten som trykket henne ned, hun kunne kjenne lukten og smaken som hun kjente den gangen. Og hun husket definitivt smerten av borren som gikk varm. Vi tappet gjennom alle detaljer. Hun startet med en intensitet på 100% og etter 25 minutt var det nede på maks 10%. Jeg tuller ikke – i slutten satt hun og lo av hendelsen. Ærlig talt tror jeg hun var litt sjokket over alt kroppen hennes enda husket, men også at det slapp taket. Når du holder på noe i 44år, og etter 25 minutt så klarer du ikke å hente frem frykten, sjokket, tristheten og sinne du har båret på – ja det kan skape ett “positivt” sjokk. Vi snakket om det som hun opplevde den gang, og hun følte seg rolig. Glad. Det kom tårer. Tårer av å endelig kunne slippe taket på noe så heftig.

Jeg snakket med henne 3 måneder senere. Hun fortalte meg hendelsen som ingenting, som om den hadde ingen betydning. Hun hadde ikke vært til tannlegen enda, men begynte å kjenne seg klar til ta det steget.
Det er dette det handler om; å ta det steget ut av komfortsonen. 

Betyr det at det tar bare 25 minutt å bli kvitt “dårlige minner”? Nei, men det hender. Noen gang går det raskere og andre ganger kreves flere timer. Det var en god opplevelse for meg som nybakt terapeut å få oppleve å hjelpe ett menneske på denne måten. Det var definivt en av de opplevelsene som fikk meg til å tenke det jeg sier på vært EFT kurs jeg holder; EFT virker! På grunn av det smiler den lille jenten igjen.

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *