Karl er en kar med mye viljestyrke, men en ting han ikke klarer er å gå ned i vekt. Han spør seg selv gang etter gang “hvorfor får jeg ikke dette til? Hvorfor skal jeg aldri klare dette? Hvorfor klarer andre å gå ned i vekt men ikke jeg?” Det Karl ikke er klar over er at han programmerer hjernen til å holde seg i tilstanden av å “ikke klare det”. Hvorfor?

Mennesker påvirker seg selv konstant med tanker. Det er naturlig for det bevisste sinnet å sammenligne, analysere, kritisere, og å stille spørsmål. Det meste av tenkingen består av spørsmål man stiller seg selv, og svarene man gir seg selv. Spørsmål du stiller deg selv, og svarene du gir deg selv påvirker din sinnstilstand, og mest av alt påvirker de hvordan du opplever deg selv og livet ditt. Det påvirker følelser som kjærlighet, frykt, glede, kreativitet, lav selvtillit, osv. Det å bli bevisst på dette nå kan gjøre positive endringer i ditt liv fremover.

 

 

Mange mennesker blir overrasket når de oppdager hvor mange negative spørsmål de stiller seg selv daglig. For eksempel ”Hvorfor klarer jeg ikke dette?” For å svare på det spørsmålet så antar du automatisk at dette er noe du ikke klarer. Og hjernen begynner å lete etter alle svarene til hvorfor du ikke klarer det. Svar som; ”Jeg er ikke smart nok. Jeg er ikke sterk nok. Jeg er dum, osv.” Disse svarene vil ikke hjelpe på hverken selvfølelsen, selvtilliten, eller humøret. Og det du fokuserer på får du mer av. Når du heller stiller deg selv spørsmålet: ”Hvordan kan jeg klarer dette?” Da begynner både det bevisste og det ubevisste sinnet å lete etter svar og ideer på hvordan du skal klare dette.

La meg ta ett eksempel. Astrid er midt i en konflikt på jobben. Når arbeidsdagen er ferdig forsetter hun konflikten i hodet sitt, som igjen skaper ubehagelige følelser. Plutselig bestemmer hun seg for ”nå må jeg la være å tenke på dette. Jeg må la være å tenke på det som ble sagt. Jeg kan ikke gjøre noe med denne konflikten nå. Jeg er lei av at tankene mine kverner hele tiden”. De samme tankene blir bare sterkere og Astrid blir mer og mer frustrert. Hva er det som skjer her? Jo, det eneste Astrid fokuserer på er konflikten. Ja, hun sier til seg selv at hun ikke vil tenke på den lenger, at hun må legge den vekk. Men hennes ubevisste sinn er ikke logisk, derfor forstår den ikke forskjellen på hva hun vil ha og hva hun ikke vil ha. Underbevisstheten reagerer kun på det som er fokuset, uavhengig om det er positivt eller negativt. Hennes tanker og ord er fokusert på det hun IKKE vil ha. I denne sinnstilstanden er ikke Astrid i stand til å oppnå det hun innerst inne ønsker, som er en løsning på konflikten. Å finne en løsning på ett problem imens man
 fokuserer på problemet er ikke mulig. Problemet vil bare få ett større fokus, og derfor vil det oppta enda mer tid, krefter og energi fra henne.

Det handler om å stille seg selv gode spørsmål. Når du fra nå av begynner å stille deg selv gode spørsmål vil kvaliteten av tankene og følelsene dine endre seg meget raskt. Hvis Astrid hadde spurt seg selv;

1. Hva er det jeg egentlig ønsker å oppnå og hvordan kan jeg oppnå det?

2. Hvordan kan jeg løse dette raskest mulig?

3. Hvis den 80 år gamle meg skulle gitt meg råd i denne situasjonen, hva ville han/hun sagt?

Når Astrid stiller seg selv disse spørsmålene er hjernen hennes fokusert på å finne en løsning, hun slutter å skylde på motparten. Hun tar ansvar for seg selv! Det er så ubeskrivelig viktig! Når du stiller deg selv gode spørsmål setter du deg selv i en enorm kraftig og ressurssterk tilstand. Hjernen din har løsningen! I det øyeblikket Astrid tar ansvaret innser hun at hun kan endre på denne situasjonen. Og det viktigste av alt, fokuset blir positivt, for hun har valgt å fokusere på det hun vil ha (ikke på det hun ikke vil ha).

Fra nå av kan du gjøre en ting som vil endre kvaliteten på dine spørsmål til deg selv. Formuler spørsmålet mot løsningen (ikke problemet).

  • Hvordan kan jeg gå ned i vekt?
  • Hvordan kan jeg lære ett nytt språk?
  • Hvordan kan jeg få tid til trene?
  • Hvordan kan jeg føle meg gladere?
  • Hvordan kan jeg jeg øke selvtilliten min?
  • Hvordan kan jeg gi enda mer kjærlighet?
  • Hvordan kan jeg prioritere tiden min mer effektiv slik at jeg får tid til mine ting?
  • Hvordan kan jeg hjelpe andre mennesker enda mer?
  • Hvordan kan stille meg selv gode spørsmål fra nå av?

VIKTIG!! Når du stiller spørsmålet “hvordan?” er det ikke sikkert svaret kommer med en gang. Trikset da er å bare spørre deg selv det samme spørsmålet flere ganger, og deretter forvente at det kommer etterhvert. Kanskje du har opplevd å se ett kjent ansikt ute i butikken, men ikke helt klart å plassere hvor du har denne personen i fra? Svaret er på tuppen av tungen, men man kommer bare ikke på det. Så glemmer du det litt, og plutselig etter ett par minutt, timer eller dager så kom du på navnet til denne personen. Still deg selv spørsmål, og kommer ikke svaret med en gang, så kommer det snart.

Still dårlige spørsmål, og få dårlige svar og en dårlig tilstand. Still deg selv gode spørsmål føl deg bra!

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *