Har du hørt utrykket; grønn av misunnelse? Mange mennesker vil medgi overfor andre at de er misunnelige. Jeg tror at de fleste kjenner på følelsen av misunnelse eller sjalusi en gang iblant. Noen mye mer enn andre. Denne følelsen har en meget lavfrekvent energi og er giftig å bære på over tid. Da er det godt å vite at det finnes en måte å snu denne “negative” følelsen slik at den vil gi deg innsikt i hva en mangler i livet.

Når naboen til Anders kom kjørende med sin nye Mercedes sportsbil, følte Anders seg plutselig “liten”. Din bortskjemte drittunge, tenkte Anders. Jeg jobber i hvertfall for pengene.

Linnea vil være glad på sin venninnes vegne, som nylig har funnet seg drømmemannen og fått den nye jobben som hun hadde så lyst på. Men Linnea klarer ikke la være å tenke negative tanker av misunnelse; Hvorfor skal hun få alt hun peker på? Hvorfor skal hun alltid være så heldig med alt? Hvorfor skal alle andre lykkes utenom meg?

Misunnelse er ikke pent, er det vel?

Til og med på en god dag kan misunnelse komme og forgifte tankene våre, følelsene og selvtilliten. Det som er enda verre er at når man er misunnelig vil tiltrekke seg enda mer å bli misunnelig over. Hver gang du er misunnelig trener du hjernen opp til å bli misunnelig. De nevrologiske signalene blir sterkere for hver gang. Det du fokuser på får du mer av. Men…vet du hva? Misunnelsen kan også forteller deg hva du ønsker deg i livet. Hvordan hadde det vært å legge merke til hva og hvem som gjør deg misunnelig og lage en liste?

 

Følelsen av misunnelse er kun en tilbakemelding på hva du ønsker mer av i livet.

La oss si at du er singel og din venn/venninne finner seg en kjæreste. Du blir misunnelig, ikke nødvendigvis fordi du ønsker deg din venn/venninnes kjæreste, men fordi du ønsker kjærlighet. Naboen starter sin egen bedrift og tjener 3 millioner i året. Du blir misunnelig. Du ønsker deg ikke nødvendigvis den jobben, men du ønsker den friheten med å være sin egen sjef og den økonomiske tryggheten. Hva om du fra nå av satte pris på følelsen av misunnelse, fordi det er din kropp som forteller deg hva du mangler i ditt liv? Så bra at systemet ditt gir deg dette signalet.

Hva ønsker du mer av i livet? Spør deg selv dette spørsmålet nå. Hva sier hjertet ditt? Glem hodet oppi dette, det er Hjertet ditt som vet…

Spør deg selv: “Hva ønsker jeg mer av i livet?”

Jeg sier ikke at alt er så lett, for det er det ikke alltid. Sånn er livet. Livet kan være tøft! Livet går videre! Uansett hvordan vi har det. Akkurat som elven, den renner uansett hvilken sinnstemning vi er i. Det er alltid muligheter og valg. Hvem styrer ditt liv og dine valg? Vi er alle individuelt ansvarlige for de valgene vi tar (ihvertfall vi voksne). Den internasjonale inspiratoren Brian Tracy har ett par spennende spørsmål for å finne svar. Jeg ønsker å foreslå at du setter av noen minutt og spør deg selv dette:

  • Hvis du fikk leve livet ditt på ny, hva ville du gjort annerledes?
  • Hvis du fikk en beskjed om at du har 10 år igjen å leve, og du hadde 50 millioner kr å bruke. Hva ville du gjort da? Slipp alle hemninger her å virkelig la fantasien få fritt spillerom.

En engelsk dokumentar hvor de intervjuet mennesker som hadde sine siste år på gamlehjem, ble de eldre spurt om ”Hva angrer du mest på i livet ditt?” Ca 90% svarte ”Jeg angrer på alt det jeg aldri fikk gjort.” Er du en av de som er på vei til å ende opp slik? Hvis du er det, så vit at det finnes alltid løsninger. Du har noe spesielt i deg…og det du har i deg er potensiale og ressurser som venter på å bli brukt! Du trenger ikke tro på det…Det er fortsatt en sannhet…En sannhet som venter på å bli oppdaget…Av deg!

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *