Takknemlighet er en av de sterkeste emosjonene som finnes for å tiltrekke deg det du vil ha mer av i livet ditt. Når en person tenker på opplevelser og personer de er takknemlige for, så vil automatisk ditt ubevisste sinn gjøre deg mer oppmerksom på flere ting du kan være takknemlig for. Og du føler deg bra! Hjernen din vil registrere takknemligheten som ett signal om at dette er noe du vil ha mer av (det du fokuserer på får du mer av). Og du vil bli som en magnet som tiltrekker deg flere ting å være takknemlig for.

Vi mennesker fungerer på den måten at det vi sender ut av tanker og følelser, det får vi tilbake i en eller annen form. Man høster det man sår.

 

Her er en enkel framgangsmåte for å begynne nå

1. Skaff deg en journal, skriveblokk, dagbok eller lignende. Bruk en ny side for hver dag. Ha den lett tilgjengelig sånn at når kvelden kommer så vet du hvor den ligger.

2. En halvtime før du legger deg skriv ned 5 ting som du er takknemlig for at du har i livet ditt. For eksempel gode venner, god helse, etc. Og skriv 5 ting som du er takknemlig for med dagen som har vært. Det betyr ingenting hvor stort eller lite det virker, skriv det ned. Om det er at himmelen var fin, eller sola skinte, eller ett smil fra noen. Du skriver ned det du setter pris på med dagen din. Begynn hver setning med “Jeg er så takknemlig for …………..”

3. I løpet av dagene som går, begynn bevisst å legge merke til ting du setter pris rundt deg. Let etter positive aspekter i mennesker eller opplevelser som du er takknemlig for.

4. Forsett med dette dag etter dag. Til slutt så gjør du det som en vane. Gå tilbake i journalen din av og til å les igjennom det du har vært takknemlig for i ukene som har gått. Å tillat deg selv å føle deg bra.

 

 

Andre alternativ

Hvis du vil gjøre det på flere måter, så kan du for eksempel si hva du er takknemlig for når du kjører bil, når du lager mat, når du går tur, etc. Husk at jo mer du gjør det jo mer positivt påvirker du livet ditt. Under har jeg tatt noen eksempler på hva jeg kan finne på å si til meg selv på vei til jobb og hjem fra jobb.

 • Jeg er så takknemlig for sola som skinner
 • Jeg er så takknemlig for smilet til sønnen min
 • Jeg er så takknemlig for smilet til min kone
 • Jeg er så takknemlig for de gode vennene jeg har
 • Jeg er så takknemlig for at jeg sier min mening
 • Jeg er så takknemlig for at jeg har så strålende helse
 • Jeg er så takknemlig for at familien min er frisk
 • Jeg er så takknemlig for at jeg kan hjelpe mennesker
 • Jeg er så takknemlig for all kjærligheten i livet mitt
 • Jeg er så takknemlig for den fine kommentaren fra….
 • Jeg er så takknemlig for alt jeg lærer hver dag

Som du ser så er noen av tingene større ting mens andre er litt mindre ting. Det har ingenting å bety, fordi når du blir bevisst på være takknemlig for de gode tingene i livet ditt så vil du bli en kraftig magnet til å tiltrekke mer gode ting inn i livet ditt. Uansett hva som skjer i livet, så har du alltid noe å være takknemlig for. I starten er det kanskje vanskelig å finne ting å være takknemlig for. Hvis det er tilfelle da kan du se etter det åpenlyse. Mat, tak over hode, hjerte ditt som slår, pusten din, slike ting. Det åpenlyse er ikke alltid så åpenlyst. Derfor når du leter nok så finner du noe å være takknemlig for.

Det som også er MAGISK med takknemlighet er at du kan takke for ting du vil ha i livet ditt som du enda ikke har. Sannsynligheten for å tiltrekke deg den “tingen” inn i livet ditt vil da mangedobles. Jo mer du gjør det jo større er sjansen for at det skjer. Å dette er ikke bare noe jeg sier, men noe jeg har gjort og forsatt gjør, og det funker! Det er derfor jeg forsetter med det, fordi det fungerer.

Kanskje du er nysjerrig på mange gode ting du vil oppdage når du velger å være bevisst takknemlig vær dag…

Det du fokuser på får du mer av i livet ditt.

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *