Jeg har tidligere skrevet om noen NLP forutsetninger, leveregler som har hjulpet meg og hundretusenvis av andre mennesker rundt i verden. Etter at jeg intigrerte disse NLP forutsetningene i mitt liv har jeg levd ett liv med mer frihet, glede, kjærlighet, tillit, indre ro, respekt og harmoni enn jeg noen gang har gjort! De er ikke nødvendigvis lette å fordøye med det første. De er allikevel meget effektive for å skape ett positivt liv! Her kommer 3 nye NLP forutsetninger.

 

1. Bak enhver adferd er det en underliggende positiv hensikt

Det er allikevel ikke sikkert at nåværende atferd er den beste for å oppnå hensikten. Intensjonen er god, men den kan virke totalt motsatt av god. Uansett hvor merkelig, sårende eller uakseptabelt en persons oppførsel kan virke for deg, så er det “rett” i deres realitet. De opplever sin oppførsel som den beste eller den eneste måten å møte deres behov eller nå sitt mål på, der og da, akkurat i øyeblikket handlingen blir utført. Det betyr ikke at de ønsker å gjøre det på den måten, men de gjør det ubevisst fordi de gjør det beste de kan med de ressurene personen har tilgjengelig. Vi gjør det vi tror er rett der og da. Det vi alltid har gjort. Forestill deg at du har en diskusjon med noen og de begynner å heve stemmen, kaster ting fra bordet å løper ut av rommet. Fra ditt perspektiv så oppleves ikke dette som en positiv oppførsel med en positiv intensjon. Sett deg inn i den andre personens perspektiv. Hva kan være en mulig positiv intensjon bak denne oppførselen? Kanskje personen trengte å bli tatt på alvor, bli sett eller hørt – i samtalen med deg, men gjorde ikke det. Med ressursene som var tilgjenglig i dette øyeblikket, så var å “skape en scene” den eneste måten personen visste hvordan han skulle bli “tatt på alvor”. Hvordan kan du neste gang en lignende situasjon skjer, justere på din kommunikasjon på en slik måte at personen oppnår sin positive intensjon uten å “lage en scene” og på samme tid som du også oppnår det du ønsker? Hvor mye kan du forbedre forholdet med din familie, din kjæreste, venner, sjef, barn, osv – nå når du vet at det alltid er en positiv hensikt bak enhver atferd? Kan det være lettere å tilgi seg selv og andre da?

Tilgivelse er ikke noe vi gjør for andre mennesker. Det er noe vi gjør for oss selv, for å komme oss videre. Er det lett? Nei, men det er nødvendig hvis du vil videre i livet

 

2. Mennesker har alle de ressurser de trenger for å nå sitt mål

I oss mennesker er det ett skattekammer av ressurser og potensiale som ligger der klare for å bli oppdaget. Vi kan nå alle mål vi setter oss. Når en person virkelig bestemmer seg for å nå ett mål – aktiveres disse ressursene. Når en person bare “prøver”, eller har lyst å nå ett mål, vil ikke disse ressursene aktiveres. De er allikvel der, men de aktiveres ikke. Når en person BESTEMMER seg – først DA vil alle disse ressursene blomstre frem. De aller fleste som aktiverer disse ressursene har gjort det ved hjelp av en mentor, coach, eller lignende.

Vil du innse hvor mye ressurser du har i deg nå med en gang eller senere?

 

3. Fleksible mennesker og organisasjoner har et fortrinn framfor mindre fleksible

Har du noen gang “sittet fast” i livet, gjort de samme tingene om igjen og om igjen, og hver gang forventet å få andre resultater? Ifølge Einstein er dette definisjonen på galskap! Hvis du vil livet skal være annerledes, er ikke å gjøre de samme tingene oftere, hardere og høyere den rette måten å oppnå det på. Du må velge å gjøre noe annet. Hvis du har en nøkkelring med flere nøkler, du skal låse opp en dør og prøver den nøkkelen du trodde var den rette. Det viser seg at den ikke passer. Vi du fortsette å prøve å låse opp døren med denne nøkkelen? Eller vil du være fleksibel nok til å prøve andre nøkler til du finner den som fungerer? Gjør det samme med livet ditt. Vær fleksibel og utforsk forskjellige måter og strategier for å oppnå det du virkelig ønsker deg i livet ditt.

Hvis du har barn, funder på denne; “Det finnes ingen trassige barn, bare ufleksible voksne.”

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *