Mange mennesker har planer om ting de vil forbedre i livet sitt, mens andre har gitt opp å lage nyttårsforsett, fordi de ikke gidder å skuffe seg selv igjen. Det er lett å holde motivasjonen oppe i en til to uker, kanskje litt mer, og så begynner gamle tankemønster og handlingsmønster å snike seg tilbake igjen. Så hva er det som gjør at noen mennesker klarer å gjennomføre målene de setter seg, mens andre feiler gang på gang?

 

 

Det finnes flere fremgangsmåter å nå ett mål. En ting er å BESTEMME seg for å gjøre det. Ja det kreves innsats. Selvfølgelig gjør det det.

 

Her er en oppskrift som fungerer!

1. Hva ønsker du å oppnå? ”Jeg vil ned 25 kg i vekt. Jeg vil veie 70kg.”

2. Hvorfor? ”Det vil gi meg mer selvtillit og jeg vil få større livsgnist.”

Dette kalles også for målet bak målet. Det er egentlig dette som er motivasjonen. Det å gå ned 25kg er ikke motiverende i seg selv, men det du oppnår med å gå ned 25kg, det er det som er drivkraften. Bruk noen minutter på hvorfor.

3. Når ønsker du å nå målet? ”Innen 24 desember 2018.”

4. Vil det å nå målet ditt skape konflikt i deg selv, dine forhold eller omgivelser (jobb, familie, vennskap, etc)? Dette er viktig å spørre seg, fordi hvis målet er å få en jobb der du reiser 250 dager i året og du har små barn, så kan det skape en konflikt innom deg selv, fordi du har ikke lyst å være borte fra barna så mye. Og da vil det være mye ubevisst motstand og målet er ikke så attraktivt lenger.

5. Hvordan? Hva kan du gjøre hver dag for å komme nærmere målet ditt?

Hvordan spise en elefant? Bit for bit. Mål kan virke uoppnåelig når du er langt ifra det, derfor er det viktig for deg å ha små oppgaver/mål hver dag som tar deg sakte men sikkert mot målet.

Hvilken hindringer kan du møte på? Forestill deg at du er ute å går i naturen. Når du har gått ett stykke møter du på en stor stein midt i veien. Du har flere alternative måter å reagere på. Du kan forbanne deg over hvorfor den steinen står i veien. Du kan irritere deg over hvorfor ingen har flyttet den enda, og snu deg å gå tilbake igjen. Eller, du kan bare gå rundt steinen!

Tenk over hva som kan komme i veien på vei mot målet, og finn løsningen NÅ. Det å være forberedt på utfordringer gjør at du er klar for å finne en vei rundt hvis de dukker opp! Det finnes ALLTID en vei rundt. Vær bestemt!

6. Formuler målet positivt og i nåtid (affirmasjon) ”Jeg nyter å være full av livsgnist i en slank kropp på 70kg”

7. Si affirmasjonen (punkt 6) høyt 100 ganger daglig. Det tar kun ca 5 minutter. Din underbevissthet klarer ikke stå imot så mange repetisjoner. Hjernen din vil derfor stille seg inn på å finne de ressursene, ideene, personene, situasjonene, etc. som hjelper deg å nå målet ditt. Det du fokuserer på får du mer av!

8. Forestill deg at det allerede har skjedd. Hvordan er livet ditt annerledes når du har nådd målet ditt. Hvordan ser du ut, hvordan oppfører du deg? Hva sier du til deg selv, hva sier andre til deg? Hvordan føler du deg, hvordan føles det? Det ubevisste sinn vet ikke forskjell på fantasi og virkelighet. Du aktiverer en enorm kraft i deg selv når du gjør dette.

9. Avslutt med en dans. Denne ideen fikk jeg fra David R Hamilton fra boken ´How your mind can heal your body. Gjør dette fysisk eller mentalt alt etter hvordan det passer. Jeg garanterer deg at du kommer til å le av deg selv. Og du avrunder det hele med å fylle deg opp med lykke endorfiner. En genial måte å avslutte på da din underbevissthet vil assosiere målet med glede!

Har du mål du ønsker å nå? Nå hadde vært en god tid å starte! Ja nå!

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *