Nå når julen nærmer seg og mennesker hoper seg opp i masser på handlesentere og butikker for å rekke over alt, så er det mange som glemmer av å ta seg en pust i bakken. Noen kjemper en kamp mot tiden, men tiden den er der som alltid. 24 timer i døgnet år ut og år inn.

På jobb, på skolen og hjemme blir vi mer og mer fanget av persepsjonen om at tid er en begresende ressurs. Vi haster oss fra en avtale eller aktivitet til en annen, og vi tror ikke vi har ett minutt å spare. Vi lengter etter mer tid for å kunne slappe av mellom slagene. Den dårlige samvittigheten og tankene på hva som må gjøres – kommer allikevel krypende når vi først setter oss ned.

Hva handler egentlig juletiden om for deg? For Torill så er det kvalitetstid med familien, men når julematen er fordøyd og gavene pakket opp så er hun så utslitt at hun klarer ikke å nyte resten av tiden – og vips så er juletiden over. På igjen neste år!

Tillater du deg selv å stoppe opp innimellom å være tilstede her og nå?

Carianne hentet datteren sin i barnehagen. På vei til parkeringsplassen ville lille Matilde balansere på fortauskanten – “Nei!” sier moren, “vi har ikke tid til dette!” Det hadde bare tatt 1 minutt ekstra…Hadde det vært verdt det – å tatt det lille minuttet ekstra for å sett smilet og begeistringen i øynene til Matilde?

Er det sånn livet skal være?

Vær tilstede – tenk på hva som er viktig for deg. Ta vare på deg selv. Legg merke til livet – at du lever. Ikke bare la det fyke forbi. Dagen i dag kommer aldri tilbake igjen – den er bare her og nå, og vi vil aldri oppleve den på ny. Hvor mange ganger har du tenkt; så fort tiden går?

 

3 tips for en styrkende og positiv tilstedeværelse i juletiden (og resten av livet):

1. Flere ganger daglig – stopp opp å ta 3 dype åndedrag og registrer hvordan luften går inn nesen/munnen og følg den ned i kroppen og ut. Enormt positivt for vår fysiske og mentale helse.

2. Hver dag før du legger deg – tenk over hva du setter mest pris på med denne tiden og hva som egentlig er viktig for deg.

3. Når du våkner om morningen – Si til deg selv 10 ganger (bestemt); “Jeg er tilstede her og nå”

“There are two kinds of perfect: The one you can never achieve, and the other, by just being yourself.” ― Lauren King

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

1 comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *