Vi mennesker er eksperter i å tolke andre mennesker og ting vi opplever. Vi tolker utifra hva vi tror er sant. Og vet du hva? Vi feiltolker utrolig mye og det skaper igjen utrolig mye bekymringer som kunne vært unngått. Det du tror er sant er kanskje langt i fra sannheten…

 

Lena hadde nettopp fått drømmejobben og gledet seg til sin første dag. I lunsjen mens hun sitter sammen i en god drøs med sine nye kollegaer, kommer sjefen hennes bort og hvisker i øret hennes at etter lunsj samler jeg alle inn på møterommet, og du kan få presentere deg selv. Når alle møtes gjør sjefen en liten introduksjon før Lena reiser seg nervøst opp. Pulsen hennes er så høy at hun er sikker på at de andre i rommet hører den.

Hun begynner å snakke om seg selv. Kollegaene hennes ser på henne, nikker og smiler. Lena tenker; ”har jeg noe mellom tennene eller en buse som henger ut siden de smiler sånn”? Hun snakker videre. En av kollegaene spretter opp av stolen og stormer ut døren. Lena tenker: ”Uff,  hva var det nå jeg sa galt”. Hun snakker videre. En av dem ser på klokken. Lena tenker, ”Jeg er drit kjedelig å høre på.”  Hun gjør seg ferdig og setter seg, totalt utslitt.

De tankene Lena gjorde om andre sine reaksjoner, er de sanne? La oss se nærmere på dette.

Kollegaene hennes ser på henne, nikker og smiler. Lena tenker; ”Har jeg noe mellom tennene eller en buse som henger ut siden de smiler sånn”?

Kollega 1 tenker:  Jeg gleder meg til å samarbeide med Lena.

Kollega 2 tenker: Lena er en flott dame

Kollega 3 tenker: Endelig en kollega som passer rett inn i vårt miljø.

Selv om Lena tolker hva smilene betyr og de ikke betydde det hun tenkte i det hele tatt, blir hennes tanker sannhet. Fordi de skaper reaksjoner i henne. For kollegaene er det ikke sant. Det hun egentlig ser er kollegaer som smiler. Det er faktumet her! Det er hun som bestemmer hva smilene betyr, det er hun som tolker dem negativt. Hva vil skje om Lena velger å tenke; ”hvordan vet jeg at det jeg tenker nå er fakta?”

En av kollegaene spretter opp av stolen og stormer ut døren uten å si noe. Lena tenker: ”Uff, hva var det nå jeg sa galt”.

Denne kollegaen fikk nettopp en melding om at hans kone er på vei inn til sykehuset for å føde deres barn.

Hvorfor er Lena så sikker på at dette handler om henne? Hva hadde skjedd om hun var klar over hvorfor kollegaen stakk på den måten?

En av dem ser på klokken. Lena tenker, ”jeg er drit kjedelig å høre på.”
Kollegaen har lagt inn bud på drømmehuset sitt, det er bare ett par minutter til megler ringer henne opp igjen og hun må hele tiden se på klokken fordi hun er så spent. Hvorfor er Lena så overbevist om at det handler om henne? Hvordan hadde hun reagert annerledes hvis hun visste sannheten? Hvordan vet du at det du tenker er sant?

Hvor mye bekymringer har du laget for deg selv ved å tolke ting negativt? Du har ansvar for dine tanker. Hvordan hadde ditt liv vært annerledes om du hadde sluttet tankelese hva andre mener om deg? Hvis du absolutt må tolke, hvorfor ikke tolke ting til din fordel? Hva vil skje om du begynner å legg merke til nå hva som er tolkning og hva som er sannhet?

Ønsker du å gi slipp på unødvendig bekymringer og få mer selvtillit isteden? Da anbefaler jeg deg følgende:

• Med en gang du merker at du tolker noe for eksempel; han så stygt på meg, hun er sur på meg, han sa ikke hei til meg derfor er han hoven, osv. Spør deg selv; ER DET SANNHET ELLER TOLKNING? Og hvis du absolutt mener det er sant, HVORDAN VET DU AT DET ER SANT? Når det er din tolkning; GI SLIPP PÅ DET! 

• Snu det om til noe støttende. Eksempel: Han så ikke på meg, så hoven han var. ”Det at han ikke så på meg kan ha mange grunner, og det har ingenting med meg å gjøre. GI SLIPP PÅ DET. Sannheten er at han ikke så på deg. GI SLIPP på behovet for å lage en tolkning på alt og opplev hvor mye FRIERE du blir. Hvor mye GLADERE du er. Og hvor mye ROLIGERE tankene dine er. Du kommuniserer LETTERE og du forstår andre mennesker bedre. Ting som før gjorde deg ikke rolig gjør deg nå rolig.

Ditt liv er en film og du har hovedrollen, du skriver manuset og du regisserer filmen. Har du glemt det? Manuset skriver du hver dag. Du bestemmer innholdet og handlinger i filmen, du bestemmer hva som kan forandres og hva du vil ha mer av. Så hva vil du forandre på, og hva vil du ha mer av i din film?

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *