For litt over 2 år siden ble jeg kontaktet av May Britt, en utrolig hyggelig dame, som spurte meg om jeg kunne hjelpe henne med noe. ”Jeg vil legge på meg 5-6 kg -sier hun, til bryllupet mitt. Vi har 3 måneder på oss.” Spennende, tenkte jeg. Normalt pleier jo folk å ville gå ned i vekt. Jeg er her for å hjelpe mennesker, så jeg svarte selvfølgelig ja!

Når vi traff hverandre fant vi tonen raskt og jeg begynte å stille henne noen spørsmål for å finne ut mer om hva dette egentlig dreide seg om. Hun klarte ikke å spise. Hun fikk ikke ned maten. Legen hadde til og med skrevet ut medisiner, hvor bivirkningen var at hun skulle legge på seg. Men de virket ikke og hun fikk bare masse andre bivirkninger isteden.

”Hvor lenge har du hatt det sånn at du ikke klarer å spise”, spurte jeg. ” I ca 20 år”, forteller May Britt. ”Skjedde det noe utenom det vanlige med deg rundt den tiden?”, spurte jeg videre. ”Jeg mistet datteren min”. Og der kom følelsene. Hun hadde 20 år med sorg innelåst i kroppen!
Vi begynte å jobbe med sorgen over å ha mistet sin datter 3 måneder gammel. Jeg brukte EFT siden det er raskt og veldig effektivt på traumatiske minner. Jeg husker godt at dette påvirket meg mer enn vanlig, fordi min sønn nylig var  blitt 3 måneder gammel. Jeg kunne ikke forestille meg hvor forferdelig det måtte ha vært. Jeg holdt allikevel roen og fortsatte med det jeg er dyktig til. Hele tiden gikk intensiteten på sorgen ned. Det dukket opp flere og flere detaljer fra opplevelsen, og vi jobbet med alt som kom. Blandet med sorgen, lå det også mye skyldfølelse som May Britt endelig klarte å gi slipp på. Etter to timer hadde vi gjort det vi trengte og vi avtalte ett nytt møte.

Når vi traff hverandre igjen hadde hun det mye bedre. Hun kunne tenke på det som hadde skjedd uten å bli så lei seg som før. En mor vil aldri glemme noe sånt, så det som satt igjen var det naturlige savnet. Hun hadde til og med klart å spise mer og hadde gått opp rundt ett kg om jeg husker det rett.
Vi jobbet videre med enda mer sorg og skyldfølelse fra en annen vanskelig hendelse og hun ga slipp på de tunge følelsene. Vi traff hverandre igjen noen uker etter, og hennes livskvalitet hadde blitt mye bedre.
Vi jobbet videre med en opplevelse fra hennes tidligere barndom som lå sterkt i minnet. Hun ga slipp også på dette. Ytterligere noen uker etter følte hun seg bedre på så mange måter! Hun spiste å la på seg. Hun hadde halvert medisin inntaket, angsten hadde forsvunnet, migrenen var nesten borte og hele hun så friskere og sterkere ut.

Hva er det som skjedde her? Hennes sorg og skyldfølelse var en så stor belastning på systemet hennes at det skapte forskjellige former for ubalanse. Smerte, angst, fobier og spiseforstyrrelse. Når man bærer på tunge følelser over tid, vil kroppen til slutt reagere på det. Kanskje er det noe genetikk som også spiller inn her. Forskning viser er at genene våre kan være aktive og ikke-aktive. Det betyr at selv om man har arvet gener som kan gi overnevnte symptomer eller sykdommer, så trenger de ikke å være aktive. Kan negative følelser og store og små traumatiske minner over tid aktivere disse genene? Jeg vet ikke, og ikke er det mitt felt heller, men det er ett interessant spørsmål, nyskjerrig som jeg er av person.
Det er med stor respekt og varsomhet jeg tar opp dette ømtålige temaet. Det jeg og mange andre i mitt yrke har erfart, er at over tid vil symptomer som angst, migrene, fobier, dårlig selvtillit, spiseforstyrrelser og lignende, henge sammen med følelser som er fastlåst i kroppen. Følelser som igjen er skapt av spesifikke hendelser i livet vårt. Så lenge tunge og negative følelser blir holdt inne i oss så vil de påvirke oss, noe jeg opplever bevis på daglig i min jobb. Jeg sier ikke at mine erfaringer er fasit, allikevel er det den sanne erfaringer for meg og de menneskene som opplever endringen som skjer når man gir slipp på gammelt grums.

Vi brukte ca 5 timer totalt for å gi slipp på sorg, skyldfølelse og andre følelser rundt disse traumatiske hendelsene. Det vi har holdt inne i mange år kan raskt gi slipp, om man gjør det på rett måte. På en trygg måte.

Hvordan det gikk med May Britt? Under kan du se hva hun skrev til meg i ett brev, etter hennes bryllupet.
En ydmyk Takk May Britt for at jeg får dele dette:

 

 

Fri fra ett sant helvete

Kjære Kenneth V Soares

Vil bare gi en tilbakemelding på hvor stor hjelp du har hvert for meg. Du kan bruke mitt brev til deg til andre så de kan få ett innblikk hvordan dette kan virke på så mange måter.

Jeg kom til deg som siste løsning da leger osv ikke har kunne gjøre noe for meg. Så da ringte jeg deg og vi fant tonen ganske raskt. La meg starte om meg selv. Jeg mistet mitt første barn i 1991 3 mnd gammel og har aldri åpnet min sorg over henne før jeg traff deg Kenneth! Nå er jeg lettet å har ingen skyldfølelse som en mor naturlig får. Fikk spiseforstyrrelser pga dette og levt med et sant helvete med dette. Jeg har ikke anoreksia og ikke bulemi men eide ikke sultfølelse og ingenting smakte godt og fikk det ikke i meg. Lå på en vekt mellom 43-48kg og nå til bryllupet var jeg 53kg og følte meg bra!

Du Kenneth er en person som virker som valium på andre og du går helhjertet inn i ditt arbeid, det kan man både høre å se. Du føler våres sorg og glede. Du er en mann med ett stort hjerte. I tillegg til at jeg spiser og har lagt på meg, så er angsten min borte og jeg er ikke mørkeredd lenger, og det er en stor befrielse. Jeg har slitt med smerter, og må si medisinforbruket er gått ned dramatisk! Jeg har mye mer tro på meg selv og du har også hjelpet meg med andre ting men det blir litt for privat, det eneste jeg kan si er det hjalp.Tusen takk Kenneth!

Vennligst hilsen May Britt Kristiansen

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *