Gir du GODHET fra hjertet eller hodet?

Godhet som gis uten forventninger om å få noe tilbake; ubetinget godhet. Det fyller oss med energi. Godhet som gis med forventninger; “hvorfor er det alltid jeg som gir, bla bla bla” Det er betinget godhet; det tapper oss for energi.

Kanskje den beste måten å gi på er når man er inspireret til å gi, for da gir man fra hjertet?

Du har sikkert kjent forskjellen på å gi ett kompliment som kommer fra hjertet, kontra ett kompliment som du bare sier fordi du føler du “må” eller fordi det er høflig?

Du har sikkert kjent på følelsen av å spontant kjøpe en gave som du virkelig har lyst å gi til en person, kontra å kjøpe noe fordi du “må”.

Kanskje du også har kjent forskjellen på å gi en person en varm klem fordi du genuint føler for det, kontra en klem som du gir fordi det er forventet i den situasjonen.

Kanskje du også har merket forskjellen når du gjør noe for en person fordi du ønsker å vise at du virkelig bryr deg, kontra å gjøre noe med en forventning om at personen skal gjøre det samme for deg.

Du har kanskje merket forskjellen på å virkelig ville tilbringe tid sammen med noen, kontra å tilbringe den tiden sammen fordi du føler deg forpliktet til det.

Hvordan gir du mest? Fra hjertet eller hodet?

 

Føl deg bra!

Å føle seg bra når man gir – selvfølgelig er det lov. Det er ett naturlig resultat av å gi ubetinget, fordi man er i kjærlighetsvibrasjonen.

Det er en tynn linje her. Hvis man er avhengig av anerkjennelse fra andre for at man skal føle seg bra; da gir man ifra seg hele kraften sin. Det er godt med anerkjennelse, men hvis vi trenger den for å føle oss bra – da har vi liten kontakt med vår egen kapasitet til kunne føle oss bra uavhengig av andres reaksjoner.

Dette er en felle mange lever i. Dette er en av grunnene til at vi ikke føler oss gode nok. Vi sulter etter anerkjennelse. Sannheten er at når man ikke gir seg selv anerkjennelse så vil man sulte uansett hvor mye anerkjennelse andre gir.

Ubetinget godhet begynner med godhet til seg selv først.
Når du gir deg selv ubetinget godhet, så ER du godhet.

Hvorfor er det utfordrende for mange å gi godhet til seg selv?
Vi blir opplært til å være god mot andre, men hvorfor blir vi ikke opplært til å være god med oss selv også?

Vet du hva jeg tror. Jeg tror det ligger en ubalanse i den opplæringen vi har fått om å være god mot andre. Her er min teori; De fleste mennesker blir opplært til å behandle andre fint slik at de ikke skal tenke noe stygt om oss. Dette er basert på frykt, ikke på kjærlighet.

 

 

Hva betyr “vær god mot andre” egentlig?

Selv om ordene er fine; Hvis man selv ikke føler seg ‘god nok’ og er redd for hva andre folk mener om seg; da sier man egentlig ‘oppfør deg fint mot andre, slik at du ikke skaper noe trøbbel og får andre til å gå mot deg.’

Videre kan vi oversette det til: ikke lag noe oppstyr. Hør etter på de voksne. Vær lydig. Ikke lag noe bråk. Ikke gjøre noe utav deg. Ikke si dine meninger hvis andre er uenige, etc.  Som igjen tvinger oss til å tilpasse oss andres ønsker og behov – og dermed sette våre egne ønsker og behov til sides. Hvis ikke blir det ‘trøbbel’.

Vær god mot andre betyr sjeldent “løft andre mennesker. Gjør en positiv forskjell i livet deres. Vær deg selv og inspirer andre til å tørre det samme. Vær modig. Vær omtenksom. Vær kreativ. Si ifra. Si hva du mener. Vær stolt av deg selv. Si nei når du kjenner at noe ikke er rett for deg. Si ja når du kjenner på magefølelsen eller hjertet ditt at det er rett å si ja. Still spørsmål. Gå din egen vei. Ikke gjør som alle andre hvis du innerst inne ikke har lyst til det. Aksepter andre mennesker for deres forskjeller. Du trenger ikke å være enig med dem, men du kan akseptere at de har sin måte å oppleve livet på. Ha toleranse. Vær tålmodig. Aksepter deg selv for det fantastiske menneske du er.  Elsk deg selv. Ha tro på deg selv. Vær deg selv uansett hva andre mener.” 

På denne måten vil du være god mot andre.”

 

Kanskje jeg drar det litt langt her…

Jeg vet ikke. Kanskje ikke.

Jeg vet at det ikke svart/hvitt.

Jeg vet også at det er mulig å leve utifra de verdiene jeg remser opp her. Jeg sier absolutt ikke at dette er den beste måten eller eneste måten gi godhet på. Jeg bare serverer ett av over 7 milliarder perspektiv.

Jeg vet også at verden jeg lever i er fylt av mennesker som lever i emosjonell smerte. Fordi de definerer seg selv utifra andres standard for hva det betyr å være ‘god’. Ingenting vil endre seg om vi ikke tørr å stå opp for oss selv og begynne å lage vår egen definisjon på hva å være ‘god nok’ betyr.

Etter datteren min var født så spør en bekjent av meg; “er hun snill?”
Jeg vet at denne personen ikke mener noe stygt med det, men jeg syntes det var ett jævlig teit spørsmål. Jeg spør “hva mener du med om hun er snill, selvfølgelig er hun snill.” Så svarer vedkommende “jeg mener om hun gråter og syter mye.”

Det er ikke rart det går en epidemi av ‘jeg er ikke god nok’ viruset som har herjet verden i århundrer. Hvis vår definisjon på at vi er ‘snille’ er at vi som babyer blir stemplet som ‘ikke snille’ fordi vi utrykker oss på den eneste måten vi kan…

Jeg er glad for at det er så mange mennesker som har begynt å ta dette på alvor og gjør noe med det. Vi kan ikke lyve til oss selv lenger. Det finns ingen piller for å genuint begynne å kjenne på en ekte følelse av at “jeg er god nok.” Den eneste måten er å velge å gjøre noe med det. Vi skifter ut klær, biler, interiør, venner, etc. Det er bare ytre ting. Det vil aldri gi en langvarig glede. Det er på tide av vi skifter ut våre tanker og følelser om oss selv. Skifte den falske identititen vi har pålagt oss selv og godtatt. Det er på tide å gjøre opprør mot gamle tankemønster som ikke støtter oss. Gi slipp frykten om hva andre skal si eller mene. Tiden er her nå. Det er en reise. Det skjer ikke over natten. Steg for steg.

Fri vilje. Du kan hvis du virkelig vil. Men du trenger ikke gjøre noen ting hvis du ikke vil. Det er ditt valg alene.

Eller kanskje er du på vei allerede. Eller kanskje starter reisen din nå. Du leser dette for en grunn.

Vær god med deg selv. Du fortjener å ha det godt. Du er viktig. Du er verdifull. Du er mer enn god nok.

 

Fra Hjerte,

Kenneth

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *