Lise ble spurt av veninnen sin; “hvordan er en drømmemann for deg?” Lise svarte; han skal ikke være lat, han skal ikke røyke, han ska ikke være negativ og pesimistisk, han skal ikke…..2 år senere er hun gift med en mann som er og gjør nøyaktig det hun IKKE ønsket seg. Hvordan kunne dette skje tenker? Hun hadde jo laget en lang liste over hvordan hun ville min drømmemann skulle være.

Hva var fokuset til Lise? Hun fokuserte på det hun ikke ville ha.

Det er veldig vanlig at vi mennesker fokuserer på det vi IKKE vil ha. Og det er bra å vite hva du ikke ønsker for da kan du finne ut hva du egentlig ønsker deg. Så hva er det motsatte av det Lise ikke ville ha?

Han skal ikke være lat – det hun egentlig ønsker seg; Han skal være aktiv og energisk

Han skal ikke røyke – det hun egentlig ønsker seg; Han skal være sunn og røykfri

Han skal ikke negativ og pesimistisk – det hun egentlig ønsker seg; Han skal være postiv og optimistisk.

Vår underbevissthet forstår ikke ordet: ikke. Prøv dette; Ikke tenk på en elefant med rosa joggesko. Ikke tenk på skjokolade. Hva tenkte du på selv om det stod ikke tenk på det? Sannsynligvis så tenkte du nettopp på elefant med rosa joggesko og skjokolade.

Hjernen er som en soldat som tar imot kommandoer og instrukser. Soldaten er effektiv og lydig. Dine ord og tanker er kommandoer og instrukser. Uansett om det er positivt eller negativt.

Det du har fokus på får du mer av. Hva menes med fokus? Jo, kombinasjonen mellom tanker og følelser.
Ditt ubevisste sinn vet ikke forskjell på fantasi og virkelighet, fortid eller fremtid, ja eller nei. Det er fokuset her og nå som skaper din realitet. Noen mennesker opplever å bekymre deg over noe som ikke har skjedd enda, og føler ubehagelige følelser bare ved tanken. Når en person tenker på en innbilt situasjonen så tror hjernen og cellene at dette skjer nå. Har du noen gang kjent at hjerte begynner å slå raskere, blir klam i hendene, varm i ansiktet og kroppen, eller du får vondt i magen bare av at du tenker på noe du er nervøs for eller redd for skal skje? Selv om du logisk vet at det du bekymrer deg for ikke skjer her og nå, reagerer du med ekte følelser som om det faktisk skjer her og nå. Kjenner du deg igjen?

Hvorfor skjer dette bare av å tenke på en innbilt fare? Fordi det ubevisste sinnet som styrer funksjonene i kroppen ikke vet forskjell på fantasi og virkelighet!

Sannsynligheten for at det du bekymrer deg for kommer til å skje blir større, fordi jo mer du bekymrer deg jo mer kommandoer og instrukser sender du til ditt ubevisste sinn om å ”få det til å skje”. Den ulogiske delen av hjernen vet ikke forskjellen på positivt og negativt, den tror at det du tenker er det du vil ha mer av.

 

 

 

Fokus = Tanker + Følelser

Ok, så hva gjør man for å fokusere på det man vil ha?

Det er flere svar til dette spørsmålet. Først av alt må du begynne å tenke på hva du vil ha, ikke hva du ikke vil ha. Ta for eksempel Kristian som gruer seg til å holde tale i bryllup. Ett par uker før bryllupet kjenner han nervene. Han stopper opp! Spør seg selv; hvordan vil jeg dette skal gå? Hvordan hadde det vært å holde en kanonbra tale? Det som skjer da er at han begynner å lage tanker, bilder og lyder om hvordan han VIL det skal gå! Dette skaper følelser. Gode følelser! Og når han gjør dette så lager hjernen til Kristian nye nevrologiske signaler, nye mønster i hjernen som at det blir mye mer sannsynlig at du kan oppleve en mye mer vellykket tale.

Det ubevisste sinnet klarer ikke å skille på fantasi og virkelighet. Det du fokuserer på skaper din realitet. Det skaper måten du opplever verden på.

Husk: Tanker + følelser = Fokus

Fra nå av når du er oppi en uønsket situasjon eller noe som skaper ubehag i deg.. Stopp opp! Spør deg selv: hva fokuser jeg på nå? Skift fokuset over til sånn du ønsker å ha det. Spør deg selv: hvordan ønsker jeg å ha det?

1. Forestill deg hvordan du og eventuelt andre oppfører seg når alt går som det skal i en spesifikk situasjon. Hva ser du for deg?

2. Hva sier du til deg selv når alt går som det skal? Og hva sier de andre rundt deg?

3. Hvordan vil du føle deg når alt går som du ønsker i den situasjonen du forestiller deg? Gjør følelsen så sterk du klarer som om det skjer nå.

4. Jo mer du gjentar punkt 1 – 3 jo lettere vil det bli å snu fokuset ditt fremover.

Husk at det kun er du som tenker dine tanker, det er du som har kontroll over tankene dine. Du kan ikke gjøre noe med fortiden annet enn å ta med deg erfaringen og læringen. Og den kan være gull verdt. For da kan du endre på det du gjør her og nå, sånn at fortiden ikke gjentar seg.

Her og nå er det eneste du kan gjøre noe med. Alt er her og nå. Her og nå sår du frø for hvordan fremtiden din skal bli.

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *