På midten av 50-tallet måtte ett Thailandsk tempel flyttes da den sto der hvor en vei skulle bygges, og munkene ordnet det slik at det kom en kran for å flytte en 5 meter høy Buddha statue laget av leire til en den nye lokalasjonen.

Når kranen begynte å løfte statuen var den mye tyngre enn antatt og den begynte å sprekke. Munkene ville beskytte statuen sin fra yttelige skader og bestemte seg for å vente til neste dag slik at de kunne komme med ekstra sterkt utstyr. For å gjøre ting verre begynte det å regne. Munkene begynte å dekke Buddha statuen med pledd og plastikk for å holde regnet unna. Om natten gikk sjefsmunken ut til statuen for å sjekke at den var dekket ordentlig.

Når lyset fra lommelykten skinte inn i sprekken i leiren så han at det glimret….en refleksjon av noe…Han begynte øyeblikkelig å meisle vekk biter av leire og det begynte å glimre enda mer. Timer senere når all leiren var fjernet…stod sjefsmunken fremfor en Buddha laget av rent gull!

Historien bak denne “leire Buddha” sier at for over 300 år siden planla den Burmesiske hæren å invadere Thailand. Munkene i dette tempelet hadde en fantastisk Buddha i rent gull. Den var ca 5 meter og veide 2,5 tonn, og er i dag verdt over 200 millioner dollar. Munkene var bestemte på å beskytte skatten sin som betydde så mye for dem. De visste at den ville bli sjålet hvis landet ble invadert. Derfor dekket de Buddha statuen med leire – de visste at krigerne kom til å ignorere den og tro den var verdiløs. Det triste er at munkene ble slaktet under invasjonen og hemmeligheten om Buddha statuen holdt seg hemmelig i litt over 200 år. Buddhaen ble ikke skadet under invasjonen.

Det som gjør denne historien treffer meg så veldig er fordi jeg synes den beskriver oss mennesker. Dekket med lag av leire fra våre erfaringer og opplevelser i livet. Fortsatt er det gull under alle lagene. Når vi begynner å jobbe med oss selv, utvikler oss, blir mer bevisste og kommer mer i kontakt med den virkelige “meg”. Når vi begynner å elske og aksepterer oss selv for den vi er, og tar ansvar for livet vårt og bevisst begynner å skape vårt liv – det er som å meisle bort leiren. Alt det gullet som venter på å skinne….Det er på tide NÅ å meisle og la gullet få skinne!

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *