Hvert sekund mottar vi 4 millioner sanseinntrykk! Dette skjer i det ubevisste sinn. Tenk det 4 millioner! Når hjernen vår har filtrert denne informasjonen så registrerer vi kun mellom 5 – 9 bits med informasjon hvert sekund, disse registrerer vi i form av det vi ser, hører, føler, lukter og smaker. I NLP kaller vi dette for Utelatelse – vi utelater informasjon som er der.

Utelatelser gjør det mulig for oss å gå igjennom hverdagen uten å bli fullstendig overbelastet av sanseinntrykk. Hodene våre ville eksplodert! Vi “sletter” informasjon, men det er der fortsatt. Vi bare registrer det ikke bevisst.

Mona hadde nettopp funnet ut at hun var gravid. Når hun senere gikk ut på handlesenteret så la hun plutselig merke til hvor mange gravide kvinner og små babyer det var overalt. Filteret hennes hadde endret seg. Informasjon som før ble utelatt ble nå registrert.

Per ville ha en ny bil – en svart Mercedes. Han ble overrasket over hvor mye svarte Mercedeser som “plutselig” dukket opp overalt – på TV reklamer, ute i trafikken, avisen, på veien.

Har du noen gang vært på en travel plass, og plutselig lagt merke til hvor mye lyd det er der? Lyden var der hele tiden, men informasjon ble utelatt, helt til du begynte å fokusere på det.

Vi kan også si at: det vi fokuserer på det får vi mer av. Det vil si at når du har fokus på negative ting vil du ubevisst filtrere bort mye eller alt av positive ting som også er der. Men når vi har fokus på det negative så vil vi ikke legge merke til disse positive tingene. Det samme skjer omvendt; fokuser på det positive og du vil rett og slett filtrere bort det negative. Ja det er der fortsatt, men du vil ikke registrere det på samme måte.

Så hvis vi får så mye som 4 millioner bit med info pr sekund, hva er alt dette som vi ikke bevisst registrerer? Hva er det vi ikke ser, men som fortsatt er der? Hva er det vi ikke hører, men som fortsatt er der?

Hva med de som sier at de “ser” døde mennesker? Kanskje de fanger opp en større mengde av disse 4 millioner bits per sekund? Jeg vet ikke. Når jeg jobber med mennesker som går tilbake til tidligere liv og gjenopplever hendelser detaljert – hva skjer da? Det er ihverfall ikke den bevisste hukommelsen som holder på denne informasjonen.

Elefanter lager en “brommelyd” som har så lav lydbølge frekvens at ørene våre ikke klarer høre det. Lyden er der fortsatt. Andre dyr hører den og vi kan måle den. Andre dyr som mus kan lage pipelyder som har så høye toner at ørene vår ikke registrerer dette. Men vi registrerer alt dette ubevisst, det er bare vårt bevisste sinn som ikke oppfatter det.

Det er spennende å være menneske, og kanskje, bare kanskje er det enda mer spennende når vi innser at vi er mye mye mer enn hva vi tror vi er…

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *