Gjennom livet bestemmer vi oss for hva som er sant om oss, om andre, om livet vårt og verden vi lever i. Vi bestemmer oss for hva som er sant basert på vår subjektive opplevelse og tolkning av hendelsene i våre liv.

Noen ting vi bestemmer oss for er også veldige nyttige, slik at vi ikke trenger å lære ting på nytt hver dag. Hvis du vil åpne en dør, lærte du for lenge siden at du tar på dørhåndtaket, presser ned, dra døren imot deg eller presser den ifra deg. Dette gjør du nå som en ubevisst handling, fordi du har lært å gjøre det uten å måtte tenke hvordan du gjør det. I ett eksperiment satte forskerne dørhåndtaket på samme side som dørhengslene. Når voksne mennesker skulle åpne denne døren, presset og dro de på døren, og selvfølgelig ville den ikke åpne seg. Som ett resultat bestemte de seg for at døren var låst og at de var innelåst i rommet.

Disse voksne menneskene, fordi de de bestemte seg for, skapte de en realitet om at de var innelåst i rommet. Døren var ikke låst, men siden de hadde bestemt seg at den var det, så ga de opp å prøve.

Så hvor mye i livet vårt har vi bestemt er “sant” om oss selv, om andre mennesker og om livet – som holder oss “innelåst”.

Dette minner meg om en annen historie;
På ett sirkus ble det født en elefantbaby. Siden elefanter ikke får løpe fritt rundt blir de bundet fast til en trepåle som stikker en halvmeter ned i jorden – med tauet festet rundt det ene bakbeinet. I starten prøvde elefant babyen å løsrive seg fra pålen, men den klarte det ikke. Den ga seg allikvell ikke, så den prøvde igjen og igjen. Tiden gikk å etter en stund begynte elefanten å gi opp. Den sluttet å prøve.
5 år etterpå – babyelefanten har blitt voksen, stor og sterk. Enormt sterk! Den kunne ha røsket opp trepålen like lett som du løfter en fyrstikke. Alliekvel, så gjør den ikke det….Elefanten har lært at det ikke går ann å komme seg fri. Så den prøver ikke engang. For den “vet” at det ikke går…

Tenk hvor mange mennesker som har det på samme måte, som tror at de ikke klarer det, som tror de er fanget – som har bestemt seg. Det er ingen grunn til at vi mennesker skal begrense oss selv – vi lever i en verden av muligheter. Aldri har det vært så lett for oss å til å nå våre mål og våre drømmer. Aldri i moderne historie har vi hatt tilgang til så mye ressurser, teknologi og så mange geniale selvutviklingsverktøy!

Jeg har selv vært “bundet” fast til pålen i mange år. Jeg tok ett valg om å røske den opp, selv om jeg ikke trodde jeg skulle klare det, men det gjorde jeg. Og det var mye lettere enn jeg trodde det skulle være. Jeg visste ikke hva som var utenfor sirkuset, men det viste seg at det var en helt annen verden – en verden hvor jeg er fri og hvor jeg er sjefen i mitt liv!

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *