Jeg skal prøve å få det gjort. Jeg prøvde i hvertfall. Jeg skal prøve å gå ned i vekt. Jeg skal prøve å slutte med skjokolade i ukedagene. Jeg skal prøve å kjefte mindre på ungene. Jeg skal prøve å legge meg tidligere. Jeg skal prøve å stå opp tidlig. Jeg skal prøve å slutte å røyke. Jeg skal prøve spare penger. Jeg skal prøve å være mer positiv.

Hvorfor finnes egentlig ordet “prøve”? Tenk på det. Hvordan prøver du å gå på foreldremøte? Sitter du i bilen utenfor skolebygget og tenker på å gå inn? Hvordan prøver du å gå på det møtet? Lener du deg til døren bare? Hvordan prøver du å spise sunnere? Tygger du grønnsakene men spytter dem ut igjen? Hvordan prøver du å spise? Enten så spiser du eller så spiser du ikke. Hvordan prøver du å klippe plenen? Enten så klipper du den, eller så klipper du den ikke. Hvordan prøver du å si “hei” til noen du kjenner? Enten så sier du hei, eller så sier du det ikke.

Det er egentlig ingenting som er å prøve. Hvilken nytte har dette ordet? Å si at vi skal prøve betyr at “innerst inne så vil jeg ikke dette”.

JA
NEI
PRØVE

Disse tre ordene er tre forskjellige ord, og i hjernen vår tre helt forskjellige signal. Allikevel er det mange som tror at “prøve” betyr det samme som “ja”. Når vi sier “jeg skal prøve” vil hjernen vår assosiere dette med alle gangene vi har prøvd, men ikke gjennomført. Når du gjennomfører noe prøver du ikke, da kjører du JA signalet og du gjennomfører.

Ja jeg skal gjøre det.
Nei jeg skal ikke gjøre det.

Skal du gjennomføre noe samme hva det er så er det disse to alternativene som er aktuelle. Mange mennesker bruker også ordet “prøve” for at det føles tryggere ut enn å forplikte seg med ett JA. Mange synes det er ubahagelig å si NEI, derfor sier de heller “jeg skal prøve”.

Når du leser dette nå prøver du å lese det? Du bestemte deg for å lese det. De som ikke leser dette bestemte seg for å ikke gjøre det. Det finnes ingenting som er å prøve. Vær ærlig med deg selv og andre. Bestem deg og forplikt deg til Ja eller Nei. Så slipper du å være i den ressurssvake “prøve” signalet.

Kunne det vært interessant for din egen selvbevissthet og være oppmerksom på hvordan du bruker dette ordet i hverdagen din? Du vil kanskje bli overrasket…Du kan prøve ihvertfall 😉

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *