I NLPén finnes det noen forutsetninger som har som hensikt å gi oss mennesker tilgang til ressursene og potensialet vi har i oss. Etter at jeg intigrerte disse NLP forutsetningene i mitt liv har levd ett liv med mer frihet, glede, kjærlighet, tillit, indre ro, respekt og harmoni enn jeg noen gang har gjort! De er ikke nødvendigvis lette å fordøye med det første. De er allikevel meget effektive for å skape ett positivt liv!


1. Du opplever ikke verden som den er – du opplever en modell av verden

Din realitet er kun din egen. Det du opplever er det kun du som opplever nøykatig slik du opplever den. Vi tolker livet forskjellig fordi vi alle har vår egen unike erfaring, opplevelser og overbevisninger, som igjen skaper “filter” som vi opplever verden igjennom. Selv om du opplever og tolker verden og livet på din måte betyr det ikke at det er sant for alle andre også. Det betyr bare at DU opplever det på denne måten. Er det sant det du opplever? Ja det er det for deg, fordi du opplever det gjennom din modell av verden. Er din tolking den eneste rette? Nei, det finnes like mange modeller av verden som det finnes mennesker, neste 7 milliarder forskjellige realiteter. Er det rart at det finnes uenigheter mellom mennesker når vi alle responderer med utgangspunkt i vår egen modell av verden? Vi tror jo selvfølgelig at vår modell av verden er den rette, og kan ikke forstå hvorfor ikke alle sammen forstår dette. Neste gang du prater med noen som er uenige i det du sier, vit det at det ikke er personlig. Det er bare de som tolker situasjonen gjennom sine egne “briller”, og du gjennom dine. Ingen har helt like briller på seg. Det er ikke sikker du forstår eller er enig med min oppførsel, men hvis du hadde hatt mine erfaringer, overbevisninger og verdier – så kan det hende du hadde både forstått og vært enig med meg. Prinsippet her er at vi trenger ikke å være enig med andre sin modell av verden – kanskje det gjør livet så mye lettere når vi respekter at andre mennesker ser, hører, føler og tolker livet annerledes enn du gjør.


2. Det eksisterer ikke fiasko – kun feedback

Når du prøver noe og det ikke fungerer sånn som du tenkte – hvor ofte har du tolket dette som feil eller fiasko? Eller kanskje er dette enkelt og greit informasjon du kan bruke for å endre og justere på det du gjør slik at du beveger deg nærmere resultatet du vil ha? Hvordan vil livet ditt være annerledes fra nå av når du begynner å se på “fiaskoer” som en feedback – en mulighet til å lære, til å finne nye løsninger, slik at du kommer frem til den optimale måten å oppnå resultatet du ønsker. Hvor mye mer indre ro eller motivasjon vil du ha når du vet at en “fiasko” er ett skritt nærmere målet ditt?

“Jeg har ikke feilet. Jeg bare funnet 1000 måter å gjøre det på som ikke fungerer.” – Thomas Edison

 

Enhver situasjon inneholder flere valgmuligheter – hvis noe ikke virker,  prøv noe annet

Det finnes alltid valgmuligheter. Du har fri vilje til å velge. Ingen styrer tankene dine. Du kan tenke det du vil og hvordan du vil, og det er hvordan du tenker om ting som styrer dine følelser og dine dermed dine handlinger og resultater. Hvis en måte å gjøre ting på ikke fungerer endre på måten du gjør det på. Gjør det med en gang du merker at det ikke funker. Hvis en person prøver å gå ned i vekt, har prøvd mange måter å gjøre det på som ikke fungerte, er det ingen vits i å prøve de samme løsningene igjen å forvente at det virker. Prøv noe annet! Hva som helst, bare det er noe annet! Hvis du over lenger tid har savnet at kjæresten din gir deg mer oppmerksomhet, og du enda ikke har fått det, har ikke nåværende oppførsel og kommunikasjon fra din side fungert. Prøv en annen måte å kommunisere det på. Det finnes alltid valgmuligheter. Det finnes alltid løsninger. Vil du ha en støttende overbevisning nå med en gang? “Det finnes ALLTID løsninger.” Hvis noe ikke virker – prøv noe annet!

 

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *