Hvis du ser på ett bilde og rammen på bilde blir skiftet ut, kan hele bilde endre seg. Det kan gi en annen dybde, eller få frem noe du ikke la merke til først. Dette endrer hva du tenker og føler om bilde. Tanker vi tenker er som rammer på bildene, når vi endrer måten vi tenker på er det som å endre rammen, som igjen gjør at vi opplever situasjoner og personer annerledes nå som den har fått en ny ramme. Man kan gå fra å være fastlåst til å bli fri. Har du noen gang sagt din mening om noe, og fått responsen; “sånn har jeg aldri tenkt på det før”?

Uansett hvor tykt eller tynt du skjærer en brødskive så har den alltid to sider.

Det finnes ALLTID en positiv ressurs bak enhver «feil» eller «negativ» opplevelse. Det kommer bare an på hvilken ramme vi putter opplevelsen i.

Karen var dyktig i jobben sin, men hun følte ikke at denne jobben ga henne noe glede. Hun hadde lyst å si opp jobben sin, men hun var redd for at sjefen hennes skulle bli sint, fordi de trengte henne. Karen sa at hun klarte ikke å gi 100% heller lenger fordi det krevde en del energi av henne å fortsette i en jobb hun ikke trivdes i lenger. Jeg spurte henne: “tenk om det finnes en person der ute som virkelig trenger den jobben og virkelig brenner for å få den stillingen. En person som kan gi 100%. I mens du holder deg selv fanget i denne jobben du ikke trives i frarøves denne idelle kanditeten muligheten å få jobbe med det han brenner for.” Karen svarte: “det har jeg aldri tenkt på før.” Plutselig opplevde hun sin situasjon fra ett nytt perspektiv. Hun sa opp jobben noen dager etter. Den nye rammen endret hele situasjonen.

Rebekka var av den sjalu typen. “Kjæresten min bryr seg så lite. Når han er ute en helg uten meg sender jeg alltid tekstmeldinger for å spørre hva han gjør, hvem han er med og om han har det kjekt. Når jeg er ute hører jeg aldri noe fra han.” Jeg sier til henne: “Så bra at han er så trygg på deg at han ikke trenger å sjekke med deg hele tiden hva du gjør på. Han stoler virkelig på deg. Så godt for deg.”

Andre eksempler av omramming av «bilder»:

  • Politikere er dyktige å endre «ramme» på ting. Uansett hva som skjer kan de snu på noe til det positive for seg selv, og til det negative for sine konkurrenter.
  • Det gamle trebordet i kjelleren som du bruker som en provosorisk arbeidsbenk for hamring og saging. Det bordet blir plutselig oppfattet annerledes hvis noen forteller deg at bordet er ett antikk møbel verdt masse penger.
  • Mona reiser en måned til fattige land hvor de ikke har rent vann eller elektrisitet. Når hun kommer hjem til Norge setter hun pris på det hun har på en helt annen måte.

Jerry Coffey var kompanisjef i vietnamkrigen. Han ble fanget og holdt fanget i 7 år. Han var den eneste av mange andre fanger som overlevde. Hvorfor? Han oppfattet denne situasjonen som en stor mulighet til å bevise hvor sterk han var. En mulighet for å lære seg selv å kjenne på ett helt nytt plan. En mulighet for å komme nærmere Gud, og hans tillit til at alt skjer for en grunn. En mulighet til å virkelig gå inn i seg selv og finne ut hva som egentlig er viktig i livet. Da han slapp ut etter 7 år var han en totalt forvandlet mann på den mest positive måten. I etterkant har han uttalt i intervjuer at han ville aldri ha vært foruten denne opplevelsen. Hvilken ramme hadde hans medfanger som ikke overlevde…?

Tenk på en «feil» du har gjort. Hva er den positive siden som kom ut av denne situasjonen? Hvis du sier ingen, så har du ikke lett godt nok. Det finnes alltid noe positivt. Det finnes ingen opp uten ned, inne uten ute eller varmt uten kaldt.

Vi skaper selv vår egen realitet. Vi har selv kontrollen over vår egen hjerne. Så hvilken betydning stempler du dine erfaringer med?
Når du opplever noe du stempler som «ikke bra», spør deg selv dette spørsmålet: Hva er bra og positivt med denne situasjonen? Eller «hva positivt kan komme ut av denne situasjonen»? Hvis du svarer «ingenting», så har du ikke letet nok. Det er kun du som velger rammen på dine bilder.

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *