Stressmestring

Stress påvirker alle typer mennesker. Ung eller gammel, fattig og rik. Stress gjør at man ikke klarer å nyte livet fullt ut. Og enda mere alvorlig er jo at over tid vil sykdommer utvikle seg.

Stress skaper til og med angst hos mange; Kanskje det har med at adrenalin pumpes rundt i kroppen og du er i en konstant “kjemp eller flykt” tilstand der blod tilførsel til viktige organer blir redusert for at du skal ha mest mulig blod i armer og ben, i tilfelle du må kjempe for livet eller flykte for livet.

Dette er en urgammel overlevelsesinstinkt fra når mennesker levde i naturen og måtte beskytte seg på helt andre måter. Adrenalin og stresshormonet kortisol skaper en indre uro som igjen manifesterer seg i negative følelser og tanker. Man merker også fysiske symptomer som hodepine, muskelsmerter, nakke/rygg smerter. Immunforsvaret klarer ikke å jobbe optimalt, og du blir mere mottakelig for sykdommer.

Så hvordan takler vi stress? Som regel gjør vi ingenting med det. Enten så blir det ignorert og blir verre, eller så prøver vi å rømme fra det med f.eks. røyk, mat, alkohol, etc. Klarer vi å rømme fra det på den måten? Du vet svaret. Vi har press fra tidspress, press fra jobben og folk rundt oss. Det finnes mange andre faktorer i tillegg til disse, og det kan til tider virke håpløst og overveldende. Og hvis du ikke er i stand til å takle det så kan du få problemer.

Hvordan hadde det vært å taklet hektiske dager med fred og ro i kropp og sinn? Hvis man tenker seg en orkan, de kommer inn på land og ødelegger alt på sin vei. I senteret av en orkan så er det helt rolig. Fred og ro. Det stormer rundt, men i senteret er det helt vindstille. Forestill deg selv i senteret av den orkanen. Rundt deg så er alt kaos, men der du står er du rolig og trygg. Det er mulig for deg å få denne indre roen.

Med hypnoterapi og EFT lærer din kropp og ditt sinn å reagere rolig og avbalansert. Når du møter situasjoner som før stresset deg, så vil du kanskje bli overrasket når du oppdager hvor rolig og avslappet du reagerer. Og det beste av alt er at du lærer teknikker som du kan bruke når som helst og hvor som helst frem i tid hvis du skulle trenge det. Du kan til og med være den som lærer familie, venner og kollegaer å takle stress på en god måte.