Har du hørt utrykket; grønn av misunnelse? Mange mennesker vil heller fornekte enn å møte ansikt til ansikt med sin misunnelse av andre. Allikevel så vil det grønne monsteret alltid fortelle hva som mangler i ens liv.

 

Når naboen til Anders kom kjørende med sin nye Mercedes sportsbil, så følte Anders seg plutselig “liten”.
Din bortskjemte drittunge, tenkte Anders. Jeg jobber i hvertfall for pengene.

Linnea vil være glad på sin venninnes vegne, som nylig har funnet seg drømmemannen og fått den nye jobben som hun hadde så lyst på. Men Linnea klarte ikke la være å tenke negative tanker av misunnelse; Hvorfor skal hun få alt hun peker på? Hvorfor skal hun alltid være så heldig med alt? Hvorfor skal alle andre lykkes utenom meg?

Misunnelse er ikke pent, er det vell?

Til og med på en god dag kan misunnelse komme å forgifte tankene våre, følelsene og selvtilliten. Å det som er enda verre er at man er misunnelig så vil du tiltrekke deg enda mer å bli misunnelig over. Hver gang du er misunnelig så trener du hjernen opp til å bli misunnelig. De nevrologiske signalene blir sterkere for hver gang. Det du fokuser på får du mer av. Men…vet du hva? Misunnelsen man kan merke, forteller deg hva du ønsker deg i ditt liv. Hvordan hadde det vært å lagt merke til hva og hvem som gjør deg misunnelig, og lag en liste over de tingene? Denne følelsen er kun en tilbakemelding på hva du ønsker mer av i ditt liv.

La oss si at du er singel og din venn/venninne finner seg en kjærest. Du blir misunnelig, ikke nødvendigvis fordi du ønsker deg din venn/venninnes kjæreste, men fordi du ønsker kjærlighet. Naboen starter sin egen bedrift og tjener 3 millioner i året. Du blir misunnelig. Du ønsker deg ikke nødvendigvis den jobben, men du ønsker den friheten med å være sin egen sjef og den økonomiske tryggheten. Hva om du fra nå av satte pris på følelsen av misunnelse, fordi det er din kropp som forteller deg hva du mangler i ditt liv? Så bra at systemet ditt gir deg dette signalet.

  • Hva er dine drømmer?
  • Hva ønsker du å få ut av livet ditt?
  • Hvordan stopper du deg selv i å gjøre noe med det?
  • Hvor mange unnskyldninger har du?
  • Hvem styrer ditt liv og dine valg?
  • Hva venter du på?

Jeg sier ikke at alt er så lett, for det er det ikke alltid. Sånn er livet. Livet kan være tøft! Livet går videre! Det er alltid muligheter og valg. Hvem styrer ditt liv og dine valg? Den internasjonale inspiratoren Brian Tracy, har ett par spennende spørsmål for å finne svar. Jeg ønsker å foreslå at du setter av noen minutt og spør deg selv dette:

  • Hvis du fikk leve livet ditt på ny, hva ville du gjort annerledes?
  • Hvis du fikk en beskjed om at du har 10 år igjen å leve, og du hadde 50 millioner kr å bruke. Hva ville du gjort da? Slipp alle hemninger her å virkelig la fantasien få fritt spillerom.

En engelsk dokumentar hvor de intervjuet mennesker som hadde sine siste år på gamlehjem, så spurte de spørsmålet ”hva angrer du mest på i livet ditt?” Ca 90% svarte ”Jeg angrer på alt det jeg aldri fikk gjort.”
Er du en av de som er på veien til å ende opp slik?

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *