Valg kommer i to former: Aktivt – når vi får noe til å skje og lever med konsekvensene av det. Passivt – når vi “velger å ikke velge”, og forsetter å leve videre med det som ikke fungerer i livet vårt, fordi vi er redde for hva som vil skje hvis vi tar ett aktivt valg.

Aktive valg kan noen ganger være ubehagelige. Vi er redde for å ta feil valg selv om det føles rett. Vi er redde for å miste fordelene vi har med å være i den situasjonen vi er i. Vi er redde for å dumme oss ut. Det kreves mot for å ta ett valg i det hele tatt. Det er også en enorm stresspåkjenning for kropp og sinn når man utsetter valg. Kjenner du igjen følelsen av å utsette noe du vet du før eller siden må bestemme deg for? Noen valg kan drøye i flere år,som kan føre til både sykdommer, smerter og depresjon. Erfaring viser at langvarig stress er mye mer skadelig enn man skulle tro. Så å utsette valg har få fordeler.

Hvis man ikke tar bevisste valg så er det som å flyte på havet i en robåt uten årer. Du ser land, men du havner der strømmen tar deg. Aktive valg er som å være i samme båt samme plass, men med årer. Du kan ro mot destinasjonen du ønsker å komme til.

 

 

Mange mennesker utsetter det å ta valg eller lar være å ta valg fordi det er den mest behagelige og letteste løsningen der og da. Det minner meg om historien om to menn som var ute å jaktet og hadde fanget ett reinsdyr. De var ca 1 km fra bilen, så det var bare å sette i gang å dra reinsdyret med seg i retning mot bilen. De dro reinsdyret etter halen og kom sakte men sikkert nærmere og nærmere bilen. Plutselig dukket det opp en bonde fra område, han kikket molefunkent på dem der de dro reinsdyret etter halen. “Dere vet at at det går mye raskere om dere drar reinsdyret etter geviret?” spurte bonden. Ja sannelig var det en god ide tenkte de, det er jo mye bedre tak, og begynte å dra reinsdyret etter geviret. Etter en stund sier han ene “bonden hadde rett det gikk faktisk mye raskere og lettere å dra etter geviret.” “Ja det har du helt rett i”, svarer den andre. “Men vi kommer stadig lenger og lenger i fra bilen.”

Vi mennesker er nevrologisk programmert til å finne den mest behagelige veien å gå, men den kan også ta deg lenger vekk fra der du ville nå. F.eks en person som vil ned i vekt vil sannsynligvis synes at det er mer bahagelig å sitte på sofaen å slappe av etter en hard dag på jobb, enn å gå på trening å svette. Å kose med sofaen er det mest behagelige, men det tar person lenger vekk fra målet han/hun ville oppnå.

Konsekvensene av å ikke ta aktive og bevisste valg i vårt liv fører oss lenger og lenger vekk fra vårt sanne jeg. Lenger vekk i fra der vi ønsker å være i livet. Å det er kun du som kan ta dine valg! Du har det ansvaret. Er ikke det fantastisk? Tenk at vi mennesker er de eneste levende skapninger på jorden som kan ta bevisste valg!

W. Clement Stone har en genial løsning som gjør det mye lettere å bli bevisst på valgene, og ta valget nå; Hver morning når du står opp, si til deg selv: “Gjør det nå – gjør det nå – gjør det nå!” Si det til deg selv videre utover dagen. Du trenger ikke tenke på noe spesielt, bare si “Gjør det nå” til deg selv om igjen og om igjen. Hjernen din vil begynne å innstille seg på å “Gjøre det nå!” Store valg som “skal jeg skifte jobb eller ikke” til små valg som “skal jeg ta oppvasken nå eller senere” – du får mer ting gjort nå og ikke bli for overrasket om du begynner å føle deg så sterkere – gladere og friere! En annen bivirkning er at selvtilliten blir bedre og bedre. Prøv selv!

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *