Det å spørre seg selv gode spørsmål er en utrolig rask og effektiv måte å få fokuset vårt fra utfordringer (problem) til løsningene. Det gjør igjen at det er vanskelig å holde oss selv nede i gjørma av negative tanker. Når vi begynner å stille oss selv GODE spørsmål så vil vi automatisk puste litt dypere og rette opp ryggen mer. Bare disse to fysiologiske endringene får systemet vårt til å produsere FEEL GOOD endorfiner. Å når vi har fokuset på løsninger – JA da føler vi oss BRA!

Jeg gir deg 5 POWER spørsmål som er vel verdt å stille seg selv, fordi de gir klarhet og bevisstgjøringer som kan ligge gjemt i ditt ubevisste sinn. Favoritt svaret til mange når jeg stiller disse spørsmålene er “jeg vet ikke”. Det forstår jeg, fordi det kan være uvante spørsmål. Jeg kan si det med sikkerhet; du VET svaret.

 

Tips:

  1. Ta ett par dype åndedrag.
  2. Spør spørsmålet høyt eller inni deg flere ganger.
  3. La svarene komme uten å analysere dem.
  4. Vær ærlig med deg selv.

 

Hva er løsningene på denne utfordringen? Uansett hvilken utfordring som dukker opp i livet ditt, så spør deg selv dette spørsmålet. Finn en eventuell utfordring og prøv det. Handle på svarene!

 

Hva kan jeg lære av dette?
Mennesker som ikke ser på problemer som “feil” eller fiasko, men heller en tilbakemelding om at nåværende oppførsel/løsning ikke fungerer, de ser på alt som lærdom som de kan ta med seg videre. Det endrer fokuset til løsninger og ressurser. Alt vi opplever kan være positivt eller negativt, det er kun vi som bestemmer hva vi vil fokusere på. Det er ALLTID noe å lære.

 

Hva er det jeg tolerer i livet mitt nå som ikke støtter meg?
Dette er ett spørsmål som ikke fokuserer på løsninger, men er ett kraftig spørsmål for å kartlegge hva som ikke fungerer i livet ditt nå, for å deretter finne løsninger. Når du forsetter å gjøre noe som du vet ikke er bra for deg, da tolerer du det. Eks: Jeg tolerer å ha en jobb som er helt meningsløs for meg – Jeg tolerer å være i ett forhold som jeg egentlig ikke vil være i – Jeg tolerer at jeg ikke tar vare på kroppen min med å spise for mye – jeg tolerer at jeg alltid ligger på etterskudd med regninger – Etc. Når du har svaret spør deg selv: hvor mange løsninger finnes det til denne utfordringen?

 

Hvis alt er mulig og det var helt umulig å feile – hva gjør jeg med livet mitt da?
Her er det bare å la fantasien din løpe løpsk. Hva er hensikten med dette spørsmålet? Det kan åpne opp for ønsker og drømmer du ikke visste du hadde. Og det gjør deg mer bevisst på hva du vil ha i livet ditt! Hvordan er dine forhold – hva jobber du med – hvor mye har du på bankkontoen – hvordan føler du deg – hva gjør du med livet ditt – hvordan bidrar du til at verden blir en bedre plass å leve i? Det er overraskende hvor mange som faktisk setter grenser selv med fantasien også, men det trenger du ikke nå. Vær som ett barn – DRØM!

 

Hvis jeg skulle LEVE livet mitt fullt ut, hva er den første tingen jeg hadde begynt å endre på i livet mitt?
Dette spørsmålet indikerer ikke at denne første tingen vil gjøre at du lever livet ditt fullt ut nå, men det vil være en GOD start. Man klarer ikke å gjøre alt på en gang, man må begynne en plass. Gjerne skriv opp 3 ting du kommer på, deretter plukker du ut den som vil gi deg størst positiv effekt om du bare gjorde noe med det nå. Eks: slutte jobben og starte min egen bedrift – Gi slipp på angsten – Forholdet mitt til partner – Slutte å skylde på andre mennesker for det som skjer med meg – Ta ansvar for livet mitt mine valg – Slutte å drikke så mye – Gi slipp på sorg fra fortiden – Slutte å utsette ting – Etc. Når du har svaret spør deg selv: hvor mange løsninger finnes det til denne utfordringen?

 

Kenneth Soares

Alt jeg deler er med en intensjon om å spre kunnskap og kjærlighet som skaper positive forandringer, bevisstgjøringer og inspirerer deg til å ta 100% ansvar for din fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle helse. Slik at du kan leve i harmoni med deg selv, andre mennesker og naturen. Fullt bevisst på din skaperkraft.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *